Login    Register    23. lipnja 2024.     Search  

 korakpokorak.jpg

 

 

Prijatelji Future      
 
Ovdje želimo zahvaliti našim prijateljima koji su nam pomogli i koji nam pomažu na razne načine. Bez njih bi nam bilo puno teže, a neke stvari nikada ne bismo ostvarili. Prijatelji, još jednom, veliko Vam hvala!  Ukoliko želite postati prijatelji Future, kontaktirajte nas.

 
Forum Šapice


Ponekad mislimo da Futura ne bi bila ovo što je danas da na početku njezinog postojanja nije bilo Šapica. Forum je bio naš prvi izlazak u javnost, tu smo upoznali naše prve prijatelje. Sjećamo se pomoći Šapica bez kojih spašavanje Lale, Pekice i trinaest njihovih beba ne bi uspjelo, jer smo samo tog crnog petka uoči Uskrsa 2005. bili bogatiji za 17 novih pasa. Šapice su uskočile s donacijama za operaciju Meli, mace Fedre i druge operacije, za liječenje bernardinke Ive, za smještaj Boxija. Šapice su čuvale napuštene životinje: Prpicu i roticu Iru i njihove bebe, sedam minijatura, male krumpirašice, Belu i još mnoge druge pse i mace. Šapice su donirale hranu, potrepštine za životinje, stvari za tombolu, opremile naše štandove, vozile, skupljale pet ambalažu. Šapice su nam napokon davale dobre savjete, moralnu podršku i uvijek su imale najbolje želje da uspijemo u ovome što radimo.

Sigurno je da ne bi bilo ni ovakve web stranice, jer smo upravo na Šapicama upoznali njezinog stvoritelja. Stoga hvala Dra, Ajant, Ela, Melanie, Dora, Era, Snow, Arachne, Shmizla, MPR, Freya, Lugarica, Fedraus, Melodia, Tiberije, Pesekh, MiSiTo, Chili, Tončica, Silverix, VlastaLJ, Sublinci, Keisi, Gordana, ValNera, Maza, Lee, Ammadon, H4Y, Zloćka, HG, Mali Pero Rules, Anavi, Moon, Tea, Yel, Dream, Knez, Buhtlić, Ljubina mama, Zcccrv, Lara, Staky, Dina, Eva, Didaa, Paf Mrvica...


Koraljka Polaček


Koraljka, akademska slikarica, pružila je šansu za život brojnim mačkama i psima onda kada nam je bilo nemoguće pronaći privremeni smještaj za napuštene životinje. Također je donirala Futuri i svoje slike.


Tržnice Zagreb

U sklopu božićne akcije, Tržnice Zagreb su nam ustupile mjesto na glavnoj i najljepšoj tržnici u gradu – na Dolcu. Njihovom se ljubaznošću svaki dan nad nama raširio crveni suncobran pod koji su dolazili ljubitelji životinja donirati za ničije kućne ljubimce, poslušati koncerte ili jednostavno popričati i pružiti nam podršku.


 
Aeroklub Zagreb


Aeroklub Zagreb ustupio nam je svoje dobro grijane prostorije za odlaganje stvari koje smo imali na štandu za vrijeme božićne akcije na tržnici Dolac. Bez njihove pomoći ovu akciju ne bismo uspjeli provesti.
 


Park prirode Medvednica


Mnogi ljubitelji prirode, planinari, sportaši i šetači proveli su možda najljepše vrijeme svog života u Parku prirode Medvednica. Medvednica, planina nedaleko glavnog grada Lijepe naše, pitoma, a ipak prava planina koja ponekad neopreznom posjetitelju može priuštiti nimalo bezopasnu avanturu, gostoljubivo je primila naše trekkere na prvom trekkingu Noga i šapa – mi smo klapa, u organizaciji naše Udruge, 2008. godine. 
Domaćin nam je bila uprava Javne ustanove ''Park prirode Medvednica'' i iznimno ljubazni zaposlenici koji su prepoznali ideju koja povezuje dobar odnos prema životinjama, čuvanju prirode i ljubav prema sportu te  edukacijski smisao ove akcije, a u konačnici i njezinu humanitarnu svrhu. Živeći s tolikim prekrasnim živim svijetom u Parku, nisu nas iznenadili svojom dobrodošlicom.
Ovdje zahvaljujemo Javnoj ustanovi ''Park prirode Medvednica'' bez kojih ovaj trekking ne bi bilo moguće organizirati. Veselimo se budućoj suradnji. Hvala prijateljima prirode!


Prirodna izvorska voda - Unique

Priroda i čista voda uvijek idu zajedno. Tako je na našem trekkingu Noga i šapa – mi smo klapa,  koji se održao u Parku prirode Medvednica, Unique voda pružila našim trekkerima osvježenje i dala im snagu da prehodaju 13 km u dobrom raspoloženju. Prepoznavši edukativnu ideju akcije koja povezuje odgovornost prema životinjama i sport, Badel 1862 je postao prijatelj Future. Hvala Vam ljubitelji dobre kapljice!


Hrvatski Kinološki Savez

Tijekom protekle godine smo se uvjerili da Hrvatski kinološki savez čine ljudi koji puno rade i uglavnom su volonteri poput nas. Oni doista vole životinje - vole rasne pse ali vole i mješance. Stoga nam uvijek rado omoguće da postavimo naš štand na izložbama pasa i promoviramo ideju odgovornosti za životinje. Ovim putem im zahvaljujemo na gostoprimstvu. Hvala pasoljupci!


Felinološko društvo Zagreba i Zagrebačke županije

Već drugu godinu za redom smo dobrodošli gosti na izložbama mačaka Felinološkog društva Zagreb i Zagrebačke županije. Upoznali smo prave entuzijaste, a posebno nas veseli što na izložbama mačaka ravnopravno mogu sudjelovati i domaće mačke. Ono što nas veže je promocija ideje o odgovornosti prema životinjama. Ovim putem, Feliniloškom društvu izražavamo zahvalnost na gostoprimstvu. Hvala mačkoljupci!

Naše mlade glazbene umjetnice

Marta Bratković i Tara Horvat, volinistice, te Margareta Delaš, gitaristica, održale su koncerte za napuštene životinje u sklopu božićne akcije na Dolcu. Veselimo se dogovorenoj budućoj suradnji.


Hotel za kućne ljubimce Dr. Dolittle

Marijeta, vlasnica hotela za kućne ljubimce Dr. Dolittle čuvala je inspektora Rexa, prvog štićenika naše udruge. Od tada, a prošle su dvije godine, u hotelu su se odvijale životne priče, a često i drame napuštenih životinja. Marijeta je spasila desetke života provodeći besane noći s njima. Marijeta, hvala ti!


Hotel za kućne ljubimce Atlas

Natali, vlasnica hotela za kućne ljubimce Atlas, nesebično je uskočila kada su i posljednje šanse za smještaj životinja propale. Vozila je veterinaru i na snimanja. Na sjedištu njezinog automobila uginuo je Gandi putem do veterinara. Napokon, odvezla je Sahru u Njemačku. Natali, hvala ti!


Danijel

Danijel je dizajnirao elemente ove web stranice, bannere, letke, plakate, postere, čestitke i druge tiskane materijale Udruge. Danijelu životinjoljupcu koji još nema svog ljubimca htjeli bi se zahvaliti poklonom na četiri noge, a do tada samo – hvala Danijel!


Tajana

Kad je Leo njuf trebao pomoć, ona mu je omogućila smještaj u hotelu. Kad je trebao veterinara, ona je bila tu. Kad je Futura trebala računalo, opet je bila tu. Tajana pomaže i drugima, udrugama, pojedincima, onima koji brinu o ničijim kućnim ljubimcima ali i onima koji brinu o djeci. Gdje je sve bila, kome je sve pomogla i koga je sve spasila pitanje je za James Bonda. Hvala Tajana!

 

Arhitektonski atelier Hržić

Aiko
Arhitektonski atelier Hržić nam je do sada donirao sredstava za plaćanje liječenja i smještaja, hranu, ogrlice, vodilice i igračke za Lalu i njezinih deset beba, boksera Boxija, bernardinku Ivu, mješanca Maxa, Gandija, Saru i bebe, Lunu, Sahru i Vukija. Bez njihove pomoći neki od njih danas nebi bili živi.

 

Novosti O nama Tražim dom Priče Upute o držanju životinja Volonteri Projekti i akcije Glasnik on-line Kako pomoći? Prijatelji Future Donatori Mali dućan Istraživanje - stavovi javnosti Odgoj pasa i mačaka
Copyright 2006 by Futura    Privacy Statement